לשבועות, או סתם כך באמצע החיים - אין כמו גביניות.
הן מתוקות, טעימות, ואפילו פחות או יותר... בריאות :-)
לפניכם מתכון קצר וקל להכנה של גביניות
חומרים לבצק:
• 250 גרם גבינת טוב טעם
• 250 גרם קמח (כוס וחצי)
• 250 גרם מרגרינה רכה
• מעט מלח
• 2 כפות אבקת סוכר
חומרים למלית:
• 125 גרם גבינה טוב טעם
• 125 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
• 1/2 כוס סוכר
• כף קליפת לימון מגוררת
• 1 ביצה
• 1 חלבוןביצה
אופן ההכנה
• מערבבים את החומרים של הבצק, לשים ומקררים במשך 30 דקות.
• מחממים תנור ל-180 מעלות
• מרדדים את הבצק המקורר לעובי של חצי ס"מ, ומחלקים ל-8 ריבועים שווים.
• באמצע כל ריבוע מניחים כף של מלית
• מרטיבים מעט במים את שולי הבצק, וסוגרים כמו מעטפה (את כל הפינות לאמצע9)
• מורחים חלמון ביצה מעל כל אחד מהריבועים המקופלים ומכניסים לתנור
• מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור ל-25 דקות
• מוציאים כשהגביניות בגוון זהוב.
• מפזרים מעל אבקת סוכר, ומגישים .
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.